Austen: Mos guxo të thuash se burrat harrojnë më lehtë se gratë!

lamtumirë jane austen teodor fontan

Jane Austen:

“…I ke dhënë emër shpirtit tim. Për një moment ndodhem në agoni, dhe për një moment tjetër jam plot shpresë.
Të lutem më thuaj se nuk jam vonë, dhe se këto ndjenja janë të vlerësuara në mënyrë reciproke.
Unë të jepem përsëri, duke të ofruar zemrën time tani më shumë se kurrë. Zemrën të cilën e ke shkatërruar pothuajse tetë vite e gjysmë. Dhe, mos e merr guximin të thuash se më ke harruar dhe se burrat harrojnë më lehtë dhe më shpejtë se gratë. Unë të dua vetëm ty. Kështu ka qenë gjithmonë…”

/ObserverKult


jane austen gjërat

Lexo edhe:

AUSTEN: BËJ GJITHÇKA NË VEND QË TË MARTOHESH PA DASHURI!

Thënie të zgjedhura nga Jane Austen, romancierja e shquar angleze.

Ka njerëz, të cilët sa më shumë të bësh për ta, aq më pak do të bëjnë për veten e tyre.

Nuk ka asgjë që nuk do të bëja për ata që janë vërtet miqtë e mi. Nuk e kam atë nocionin t’i dua njerëz përgjysmë, nuk është natyra ime.

Unë nuk dua që njerëzit të jenë shumë të sjellshëm, pasi më kursen mundimin që t’i pëlqej shumë.

Sa më shumë që njoh botën, aq më shumë jam e bindur se nuk do të shoh kurrë një njeri që mund ta dua vërtet. Unë kërkoj kaq shumë!

Tekstin e plotë mund ta lexoni KËTU:

ObserverKult