BAFTA këtë vit do të mbahet në mënyre virtuale si pasojë e COVID-19

Të mërkurën u zbulua se ceremonia nuk do të ketë transmetim si pothuajse çdo vit.

Dermot O’Leary, Clara Amfo dhe Edith Bowman do të prezantojnë Çmimet e Filmit të Akademisë Britanike 2021.

Treshja do të organizojë një ceremoni të shpërndarë gjatë dy netëve në 10 dhe 11 prill me të gjithë të nominuarit që pranojnë çmimet e tyre virtualisht për shkak të pandemisë Covid.

Në një deklaratë organizatorët konfirmuan se ata shpresojnë që fundjava të jetë një ‘festë e talentit’ pavarësisht nga pandemia e vazhdueshme. Pasi shpallën listën e tyre më të larmishme të të nominuarve në historinë 74-vjeçare të çmimeve.

Hapja e Natës të shtunën 10 prill, ku tetë nga 17 çmimet e BAFTA do të paraqiten.

Shfaqja do të shohë një panel të ftuarish të eksplorojnë proceset krijuese prapa disa prej filmave më të mëdhenj të vitit 2020 dhe gjithashtu do të shpallë fituesin e Kontributit të Shquar Britanik në Kinema.

Çmimi më i suksesshëm do të jepet nga Royal Albert Hall i Londrës.

Dermot dhe Edith më pas do të organizojnë natën e dytë të BAFTA të dielën më 11 prill ku do të paraqiten çmimet kryesore të aktrimit. Duke përfshirë Filmin më të Mirë dhe Filmin më të Mirë Britanik.

Prezantuesit do të paraqiten gjatë ceremonisë nga Londra dhe Los Angelos, por të gjithë të nominuarit do të pranojnë çmimet e tyre virtualisht para një auditori virtual që shikon nga shtëpia.

Ndër çmimet e shpallura në natën e dytë do të jetë çmimi i votuar nga publiku EE Rising Star dhe Fellowship, nderi më i lartë i BAFTA.

LEXO EDHE: Shpallen nominimet për çmimet “Bafta 2021”