Basri Çapriçi: Kontributi im për revolucionin është zero

Unë jam frikësuar si qeni
Kur shihja nga dritarja si mprehnin thikat
Si rripnin lepujt

Kur qielli hapej
Dhe dielli zihej
Kam parë Zotin të më pikë në ballë

Kontributi im është zero
Për revolucionin për historinë
Jam frikësuar si mos më keq

Kam ikur larg të strehoj fëmijët

Gruaja më thotë lëri ato tashti
Kush s’u frikësua kur mbulonte terri
Po s’u zë goja gjëra të tilla

Tanimë që mori fund e gjitha

Së paku mund të kemi strehë
Për kalamajt mor aman
Të gjithë pëlcasin fjalë të mëdha

Po unë prandaj e them
t’u jap guxim Atyre