Bukowski: Dashuria nuk jeton te shpirtrat e prishur…

bukowski - gjithmonë

Nga: Charles Bukowski

Dashuria ekziston!
Por atë e ndiejnë vetëm ata që janë të ngritur në nivele të larta mentale, spirituale dhe morale. Dhe versioni tjetër është kur vjen si dhuratë direkt prej Zotit.
Dashuria e vërtetë është gatishmëria për sakrificë, sinqeritet të plotë dhe mostradhti në çfarëdo lloj sensi.
Shumica thonë që dashuria nuk ekziston, por gënjehen. Nuk ekzistojnë shpirtra të pastër, sepse dashuria nuk jeton te shpirtrat e prishur. Shpirtrat e dobët nuk mund të ndiejnë dashuri.
Gjithçka tjetër është farsë.


Lexo edhe:

BUKOWSKI: MOS HARRO… GJITHMONË ËSHTË DIKUSH QË TË PRET…

“Mos harro! Gjithmonë është dikush ose diçka që pret për ty. Diçka më e fortë, më inteligjente, më djallëzore, më e këndshme, më e durueshme, diçka më e madhe, diçka më e mirë, diçka më e keqe, diçka me sytë si të tigrit, nofullat si të peshkaqenit, diçka më e çmendur se e çmendura, diçka më normale se normalja. Gjithmonë do të jetë dikush që pret për ty.”