Dashamir Malo: Imazhi yt

tek eci i vetëm buzë mbëmjes 
dehur prej flladit të luginës 
më shfaqet befas para syve 
hija jote që shkon tinëz

vërtet je ti që më ndjek pas 
a ndoshta është imazhi i rremë 
tek më shfaqet në një breg 
tek më fshihet në një pemë 

ky imazh më del përpara 
nis më flet me emrin tënd 
lëviz trupin si purtekë 
më dalldis më josh më çmend

pastaj hop më ikën tutje 
dhe zhvishet buzë liqenit 
eja me mua më thotë 
hidhi gradat e kapitenit 

si hyjneshë duket zhduket 
nëpër ujët krejt të qetë 
prapë më thotë: nëse nuk vjen 
çfarë kupton ti nga kjo jetë!? 

por veten pyes: vallë si mund 
të dashurohesh me një hije 
jepu këmbëve kapiten 
nata korb i zi po bie