Dashuria lind nga besimi, jeton nga shpresa por vdes nga mëshira…

Thënie për dashurinë:

Të gjithë ne jemi rezultat i dashurisë dhe i dalldisë.
Bajroni

Dashuria është sëmundje e rëndë e shpirtit.
Platoni

Dashuria që mund të vdesë nuk ka qenë dashuri.
Auerbahu

Dashuria lind nga besimi, jeton nga shpresa por vdes nga mëshira.
Monteskie

Dashuria ka dy përcjellës: të mirën dhe durimin.
Aligieri

S’ka diell pa dritë, as njeri pa dashuri.
Gëte

Dashuria dhe fati ndërlidhen kështu që kush është imun në dashuri, imun është edhe në fat.
Sheli

Dashuria është iluzion.
Uajldi

Ta kërkosh me arsye rrugën tek dashuria, është njësoj si të kërkosh diellin me qiri.
Rumi

ObserverKult