“Dashuria sjell më shumë vuajtje se kënaqësi”, ja pse mendonte kështu Jorge Luis Borges

dashuria borges është libri dashuria poezi nga borges
Jorge Luis Borges

Nga: Jorge Luis Borges

Fatkeqësisht, mendoj se dashuria sjell më shumë dhimbje sesa kënaqësi. Tani është e qartë se lumturia që të jep dashuria është aq e madhe sa është më mirë të jesh i pakënaqur shumë herë për të qenë i lumtur pak herë.

Unë besoj se të gjithë ne kemi qenë shumë të lumtur me dashurinë, ndonjëherë, por, gjithashtu, besoj se të gjithë kemi qenë të pakënaqur, shumë herë.

Dashuria i ofron njeriut pasigurinë, atë pasiguri që të bën të kalosh nga lumturia absolute në mjerim; por edhe të mund të kalosh nga fatkeqësia në befasi, në lumturi të papritur. Mendoj se është një përvojë dhe njeriu nuk duhet ta refuzojë përvojën.

Në shqip: Bajram Karabolli

ObserverKult


Lexo edhe:

CIKËL POETIK NGA RRAHMAN DEDAJ: KALORËSIT E ERËRAVE