Dy shkrimtarë shqiptarë në festivalin “Il Libro Possibile” në Itali

Dy shkrimtarë shqiptarë marrin pjesë në festivalin “Il Libro Possibile” në Polignano të Puglias më 10 korrik.

Bëhet fjalë për Ardian Vehbiu me librin e tij “Gjëra të sjella nga deti” dhe Tom Kuka (Enkel Demi) me librin “Ora e Ligë”. Të dy librat botohen në italisht nga “Besa Editrice” dhe në këtë event është përfshirë dhe shoqata “Shqiponjat e mëndafshta”.

“Një Shoqatë e grave të jashtëzakonshme, e cila merret me promovimin shoqëror, duke u përqëndruar në rolin e grave dhe në veçanti atë të gruas shqiptare, por jo vetëm. E madhe është dashuria e tyre për kulturën në përgjithësi, me një vështrim të thellë në kulturën e librit. Njerëzimi dhe ndjenja e tyre e miqësisë janë të mëdha”, shprehet Besa Editrice në vlerësimin e saj për shoqatën me të cilën bashkëpunon, transmeton ‘diasporashqiptare.al’.

Në Festivalin e 10 korrikut prezantimi i librave të Ardian Vehbiut dhe Tom Kukës (Enkel Dmi) do të bëhet për rreth 45 minuta duke nisur prej orës 21.00. Festivali në Polignano do të zgjasë për katër ditë 7-10 korrik.

LEXO EDHE: