Edhe filmi “Zana” në Festivalin e Sarajevës

Filmi i gjatë artistik “Zana” i regjisores Antoneta Kastrati është pjesë e programit “In Focus” në Festivalin e Sarajevës, ka njoftuar Qendra Kinematografike e Kosovës.

“In Focus” është program dedikuar filmave rajonal të jashtëzakonshëm të cilët tashmë kanë bërë sukses të konsiderueshëm në festivalet prestigjioze të filmit në botë.

Filmi “Zana” është një dramë tronditëse dhe emocionuese që përcjellë një grua të re kosovare që përpiqet të bëhet nënë përderisa ballafaqohet me tmerret nga e kaluara e saj e errët e kohës së luftës. “Zana” është filmi i tretë nga Kosova që bëhet pjesë e Festivalit të Sarajevës pas njoftimit të mëhershëm për pjesëmarrja në konkurrencë kryesore të filmit ‘Galaktika e Andromedës’ dhe ‘Exil’-it, transmeton ‘koha.net’.

Filmi “Zana” me producent Casey Cooper Jonson kishte premierën botërore në Festivalin e madh të Torontos, në shtatorin e kaluar dhe përfaqësoi Evropën në Festivalin ndërkombëtar në Sydney të Austrialisë, është bashkëprodhim në mes Kosovës, Shqipërisë dhe SHBA-ve, dhe financuar nga Qendra Kinematografike Kosovës dhe Qendra Kombëtare e Kinematografisë në Shqipëri.