Edhe një sukses i talenteve shqiptare/ Diellza Uzeiri, e para në garat ndërkombëtare të pianistëve të rinj

Në garat ndërkombëtare të pianistëve të rinj që janë mbajtur në qytetin e Vranjes në Serbi, Diellza Uzeiri nga Tetova ka zënë vendin e parë.

Garat janë zhvilluar në një konkurrencë të fortë me shumë garues nga disa shtete në shkollën e muzikës “Stevan Mokranjac”, ku Uzeiri është vlerësuar me 98 pikë me çka edhe është renditur e para në këto gara.

Ndryshe, Diellza ndjek mësimet për muzikë, gjegjësisht piano në shkollën e muzikës “Todor Skallovski” në qytetin e Tetovës në klasën e Anastasia Vollçevska Obadikj.

/ fol.mk

ObserverKult
—-

Lexo edhe:

PIANISTJA ARIA ELIZE BULLIQI, 11-VJEÇARJA NGA KOSOVA, FITUESE E SHUMË ÇMIMEVE VENDORE E NDËRKOMBËTARE

Aria Elize Bulliqi është vetëm 11 vjeçe por sukseset e saj nuk po kanë të ndalur. Aria, e cila rrugën e muzikës, e ka nisur që 5 vjeçe ka marrë pjesë në shumë koncerte dhe festivale në vend, rajon dhe garat evropiane derisa Kosovën e ka përfaqësuar në mënyrën më të mirë dhe me shumë krenari.

Koncerti i parë i Arias ishte në ‘Spring Koncert’  në vitin 2021, ku u stolis me një mirënjohje. Po në të njëjtin vit, Aria vazhdoi me sukses në garat rajonale. Pianistja e vogël, Aria mori çmimin e I-rë absolut në Festivalin ‘Artisti i Ri’ në Tetovë si dhe vendin e III-të  në Festivalin ‘Pianisti i Ri’ në Prizren dhe në ‘Ars Kosova’.

Tekstin e plotë mund ta lexoni KËTU:

ObserverKult