Eduardo Galeano: Nuk ka asnjë ilaç që mund ta shmangë dashurinë…

Nga Eduardo Galeano

Dashuria mund të nxitet apo të tundohet duke hedhur një dorë pluhur pasioni për dikë, si pa dashje, në kafe, në supë ose në një pije. Mund të nxitet dhe nuk mund të parandalohet.

Dashurinë nuk e pengon dot as uji i shenjtë, as pluhuri i naforës; madje, as thelpi i hudhrës nuk bën dobi.

Dashuria është e shurdhër edhe ndaj Fjalës hyjnore, edhe ndaj magjisë së shtrigave. Nuk ka asnjë dekret qeveritar që ta praps dot dashurinë, atë nuk ka asnjë ilaç që mund ta shmangë…


Në shqip: Bajram Karabolli

LEXO EDHE: EDUARDO GALEANO: TË LINDËSH ËSHTË NJË GËZIM QË DHEMB…