Festivali i 12-të i Filmit të Shkurtër këtë vit mbahet në Prishtinë

Festivali i Filmit të Shkurtër BBB pas një udhëtimi njëmbëdhjetëvjeçar në Evropë vjen në Prishtinë, Kosovë për Edicionin e 12-të me titullin ‘Lëkura në (Ekran në) Lëkurë’.

Festivali do të zhvillohet nga e enjtja, 28 deri të dielën, 31 tetor 2021 në Kino Armata.

Frymëzuar nga çështja e komunikimit që u sfidua përmes pandemisë, festivali do të shfaq një Program Konkursi prej 33 filmash të shkurtër. Që përfaqësojnë kineastët e rinj ballkanikë.

Juria jonë Ndërkombëtare përbëhet nga Burcu Biricik, aktore turke, Luana Bajrami, aktore/regjisore nga Kosova dhe Drita Lolla, drejtore e Festivalit të Filmit në Mal të Zi.

Kineastët pjesëmarrës do të kenë mundësinë të shpërblehen me disa çmime. Si: Çmimi më i mirë BBB, Hyrja e Parë, Publiku dhe Përmendje Speciale. Shuma totale e Çmimeve shkon deri në 1.800 €.

Për më tepër, tre shfaqje speciale do të përfshijnë programin e shfaqjeve: “BBB Fokus- Hungari”, “BBB Përtej” (Programi Ndërkombëtar). Dhe BBB & co: Festivali Ndërkombëtar i Filmit në Prishtinë dhe festival të tjera partnere.

Publiku dhe palët e interesuara të ftuara do të kenë mundësinë të bashkohen me ngjarjet paralele të festivalit si: ‘BBB takon Femrat Cine-Ballkanike’, një ngjarje paralele e rrjetëzimit dhe ndarjes së përvojës. Dhe “Gala e Kurioziteteve”, pjesë e projektit ECHO II ”Traditat në Tranzicion “. Bashkëfinancuar nga Evropa Krijuese e përbërë nga ekspozita dhe diskutime artistike.

Festivali i Filmit të Shkurtër BBB udhëton nga qyteti në qytet dhe krijon frymëzim përmes tematikës së tij të ndryshme çdo vit.

I përkushtuar ndaj qëllimit të tij, BBB sfidon bashkëkohësinë duke motivuar të rinjtë që të përdorin krijimtarinë e tyre. Ai thyen stereotipet e vazhdueshme për atë që është dhe çfarë nuk është “ballkanik”. Dhe siguron një terren të hapur për shprehje të lirë dhe zgjidhjen e problemeve.

Të gjithë pjesëmarrësit bëhen pjesë e një qendre të rrjeteve kulturore e cila i ndihmon ata për bashkëpunimet e ardhshme.

Festivali mbështetet nga Creative Europe dhe Komuna e Prishtinës. Dhe bashkëpunon me një numër të madh të organizatave kulturore dhe rinore në rajon./rtklive

LEXO EDHE: “ZGJOI”, PJESËMARRËS EDHE NË FESTIVALIN E FILMIT NË ROMË