Festivali i JAZZ-it në Tiranë, performojnë 9 grupe të huaja

9  grupe te huaja muzikore nga Franca, Hungaria, Italia, Izraeli e Turqia, ndodhen tashmë në Tirane për të sjelle eksperiencën e tyre dhe muzikën jazz.

Ky është edicioni i tretë i Tirana International Jazz Festival dhe ketë radhë ka në qendër mbështetjen e krijimtarisë në këtë zhanër muzikor si dhe shkëmbimet mes grupeve ne rajon.

Artistin Enzo Favata nga Italia thotë se Shqipëria po tregon ambicie në kultivimin e muzikës xhaz.

Festivali do te filloje në 8 Tetor dhe për katër nete radhazi ai do të ngjisë ne disa skena te ndryshme 150 artiste elitare nga rryma e jazzit./ObserverKult