Fotografi të rralla: Kur Bekim Fehmiu erdhi në Shqipëri

Bekim Fehmiu ose më qartë, aktori i madh i “Odisesë” në rolin e Uliksit, në krah të Irene Papas, njohur nga shqiptarët më vonë, si një hero kinematografie, ka vizituar Shqipërinë në vitin 1972.

Ishte akoma një kohë “liberalizmi” dhe akoma nuk kishte filluar goditja vdekjeprurëse artit dhe kulturës në Shqipëri nga Enver Hoxha, e në këtë fazë, është lejuar edhe vizita e një aktori të tillë të madh, në vendin më të izoluar ndoshta të të gjithë botës, transmeton ‘konica.al’.

LEXO EDHE: Rrëfimi rrëqethës i gruas së Bekim Fehmiut: Si e gjeta pas vetëvrasjes?