Fotografi të rralla: Si dukeshin nxënësit dhe mësuesit në kohën e komunizmit në Shqipëri…

Shkollat e Shqipërisë tashmë ka disa javë që i kanë hapur dyert për të pritur nxënësit në vitin e ri.

Teksa e pamë paraqitjen e parë të tyre me veshje nga më të ndryshmet dhe telefona të mençur në duar, brezi i vjetër kujton ditën e parë të shkollës në kohën e tyre, transmeton ‘lapsi.al’.

Më poshtë i gjeni disa fotografi të rralla të cilat do t’ju “zhysin” në nostalgji.

ALBANIA. Korce. School. 1995.
ALBANIA. Ksamil. School. 1990.
ALBANIA. Saranda. School exercises.1990.
ALBANIA. 1991.
ALBANIA. 1991.
ALBANIA. Saranda. School children with their teacher. 1990.
ALBANIA. Tirana. Nursery kids. 1990.

Lexo edhe:

FOTOGRAFI E RRALLË: SI U PRIT NË SHQIPËRI E FEJUARA E MBRETIT ZOG MË 1938?

ObserverKult