Fotografitë që bënë historinë (Foto)

Nga vuajtjet e një fëmijë në Afrikë, tek vajtimi i një nëne në Turqi, nga vetëdjegja e një murgu budist në Tibet, nga dora e një bebeje ende të palindur që kapet pas duarve të mjekut, e deri tek fotoja e Omayra Sanchez.

Më poshtë janë disa prej fotove më tronditëse që kanë ndryshuar historinë e konflikteve, foto që kanë tronditur dhe vënë në pikëpyetje të mëdha vlerat e shoqërisë moderne, foto që flasin kundër dhunës! Kundër luftës! Kundër urisë! Foto shprese e lirie!

Vuajtjet e një fëmije afrikan që duket sikur pret vdekjen…pas korbi pret vaktin e radhës

Një bebe ende në barkun e nënës së shtrëngon dorën e mjekut

Një murg budist i vë flakën vetes në shenjë proteste kundër autoriteteve kineze

Pas një tërmeti, vajtimi i një nëne në Turqi

Nëna hedh fëmijët e saj për t’i shpëtuar nga flakët

Një i burgosur irakian dhe djali i tij

Oymara Sanchez Garzon,, viktimë e shpërthimit të një vullkani në Kolumbi