Gati për Bienalen e Venecias, autoportrete dhe një dokumentar nga vetë artistja Lumturi Blloshmi

Pak ditë më parë artistja Lumturi Blloshmi bëri një vit që u nda nga jeta për shkak të Covid-19.

Biografia e jashtëzakonshme e Lumturi Blloshmit, personaliteti i saj i fuqishëm dhe mbi të gjitha vepra artistike cilësore, e bëjnë atë vlerë unike dhe domethënëse për artin bashkëkohor kombëtar dhe ndërkombëtar.

Puna e Lumturi Blloshmit përshtatet gjithashtu më së miri me temën e këtij viti të Bienales së Artit të Venecias, titulluar “Qumështi i ëndrrave”.

Prezantimi me titull “Lumturi Blloshmi. Nga e para” është i konceptuar si një ekspozitë që synon të hulumtojë, shqyrtojë, prezantojë dhe ripozicionojë veprën dhe jetën e Lumturi Blloshmit në historinë e artit kombëtar dhe ndërkombëtar./a2news.com

Lexo edhe:

GATI PËR BIENALEN E VENECIAS, TË FSHEHTAT DHE MISTERET E VEPRAVE QË LA PAS ARTISTJA LUMTURI BLLOSHMI