Jusuf Buxhovi: Kujtime të paharrueshme nga Hora e Arbëreshëve

Nga Jusuf Buxhovi

Në nëntor të vitit 1988, një grup intelektualësh nga Kosova, ndër ta dr. Idriz Ajeti, dr. Skender Riza, Ali Podrimja, Rexhep Ismaili, Gani Bobi, Jusuf Buxhovi, dr. Hivzi Islami, Enver Maloku dhe Shkëlzen Raça, morën pjesë në shënimin e 500-vjetorit të Horës së Arbreshëve në Iali.

Në këtë kremtim ishin të pranishëm edhe shkrimtarët dhe gjuhëtarët nga Shqipëria: Ismail Kadare, Dritëro Agolli, Androkli Kostallari dhe Ali Dhrimo si dhe piktori i madh Ibrahim Kodra dhe intelektualë të tjerë nga diaspora shqiptare.

Me këtë rast u mbajt edhe simpoziumi shkencor rreth diasporës arbreshe në Itali dhe rolit të saj të madh për çështjen shqiptare.

ObserverKult


jusuf buxhovi

Lexo edhe:

HISTORIANI JUSUF BUXHOVI, ANËTAR I ASOCIACIONIT AMERIKAN TË HISTORISË

Historiani Jusuf Buxhovi pranohet anëtar i rregullt i American Historical Association (Asociacionit Amerikan të Historisë), me seli në DC. Sot u bë konformimi zyrtar nga American Historical Association!

AHA promovon punën historike dhe rëndësinë e të menduarit historik në jetën publike. Themeluar me akt (vendim) te Kongresit te SHBA-ve me 1889, misioni i saj është ngritja e punës së historianëve në bazë të standardëve profesionale e etike, dhe përkrahja e kërkimeve inovative e lirisë akademike si dhe bashkëpunimit ndërkombëtar.

Tekstin e plotë mund ta lexoni KËTU:

ObserverKult