Kartolinë e bukur fundviti: Karrigia e firmosur nga shkrimtarët shqiptarë

Fotografi i mirënjohur, Roland Tasho, ka përgatitur një ekspozitë fotografike e cila do të çelet së shpejti në ambientet e Qendrës Kombëtare të Librit dhe Leximit (QKLL).

Ekspozita do të ketë foto të shkrimtarëve të njohur shqiptarë, duke firmosur një karrige druri.

Karrigia me firmat e atyre që bënë historinë e letërsisë shqipe, do të ekspozohet për herë të parë në hapësirat e Qendrës Kombëtare të Librit dhe Leximit, më datë 19 dhjetor.

“Kjo ekspozitë është kartolina më e bukur këtë fundviti”, shkruhet në një postim në faqen e QKLL.

Ndërkohë vetë fotografi Tasho, ka zbuluar disa nga fotografitë që do të ekspozohen ditën e hënë: shkrimtarin Nasi Lera duke hedhur firmën e tij, në vitin 1999, Fatos Kongolin në vitin 1998, Mimoza Ahmetin dhe Kolë Jakovën.


Lexo edhe:

MISTER PËR GATI 160 VJET, ZBULOHET SEKRETI QË FSHIHET PAS PIKTURËS SË CÉZANNE

Kryekonservatorja e Muzeut të Artit të Cincinnati, Serena Urry, po kryente një inspektim rutinë të pikturës së çmuar të Paul Cézanne: “Still Life with Bread and Eggs” (“Ka akoma jetë me bukë dhe vezë”), kur vuri re diçka “të çuditshme”.

Për një vepër arti që daton në vitin 1865, shfaqja e çarjeve të vogla nuk ishte befasi. Por ato u përqendruan në dy zona specifike, në vend që të shpërndaheshin në mënyrë të barabartë në të gjithë kanavacën.

Për më tepër, ata zbuluan ndezje të vogla të ngjyrës së bardhë që binte në sy në kontrast me paletën e të ashtuquajturit “periudhë e errët” e piktorit francez…

Tekstin e plotë e gjeni KËTU