Kjo qenka lumturia e vërtetë: kur do me shpirt dikë…

Nga “Zorba” e autorit Nikos Kazantzakis:

“Kjo qenka lumturia e vërtetë: Të mos kesh kurrfarë ambicie, të jetosh larg njerëzve dhe t’i duash me shpirt pa ua pasur nevojën kurrë.
Të hash e të pish paq festën e Krishtlindjeve dhe paskëtaj të shpëtosh vetmitar nga çdo grackë, t’i kesh yjet sipër kokës, në të majtë toka, në të djathtë deti.
Dhe, befas, të ndjesh se brenda zemrës sate jeta ka mbaruar, është shndërruar në përrallë”.

ObserverKult

NIKOS KAZANTZAKIS

Lexo edhe:

HOMAZHI POETIK NË KUJTIM TË ADEM GASHIT HAP FESTIVALIN POETIK TË PRISHTINËS