Koreografi i njohur shqiptar rinis turneun me praninë e publikut

Koreografi Angelin Preljocaj, një ndër koreografët më të njohur në Francë, është rikthyer me trupën e tij të baletit para publikut.

Si për shumë artistë të tjerë, edhe për Preljocaj ka përfunduar periudha e vështirë e masave anti-COVID që i pengonte të ushtronin artin e tyre përballë publikut.

Grupi me 26 balerinë të përhershëm i themeluar në vitin 2006 në drejtimin e Angelin Prejlocaj, ka rikthyer shfaqjet duke nisur të inskenojnë në ambientet e disa kolegjeve dhe shkollave të mesme në Reims.

Me skena të improvizuara, si dhe me publikun përballë koreografi Prejlocaj ka rinisur kështu turneun i cili ishte ndërprerë për disa muaj, për shkak të pandemisë.

Shfaqet e radhës do të vihen në skenë gjatë muajit qershor në Paris, ndërsa në muajin korrik në Itali në “Teatro Nuovo Gian Carlo Menotti”.

LEXO EDHE: Koreografi Gjergj Prevazi: Arti dhe kultura s’duhet të ‘flenë’!