Kosova pjesë e Javës së dizajnit ‘Dubai 2019’

Më datën 11 nëntor do të hapet Java e Dizajnit në Dubai, ku Kosova është pjesëmarrëse në mesin e 73 shteteve dhe do të jetë e përfaqësuar nga Rrezeart Galica, i cili merr pjesë me veprën “TolerDance”.

Tematika që kanë trajtuar dizajnerët nga këto 73 shtete ka qenë për tolerancën mes njerëzve.

Në Dubai kjo ngjarje cilësohet si kthimi i festivalit më të madh krijues të rajonit 11 – 16 nëntor.

Duke festuar kreativitetin dhe talentin e dizajnit nga Lindja e Mesme dhe në mbarë botën, Java e Dizajnit në Dubai mbulon një sërë disiplinash përfshirë arkitekturën, dizajnin e produkteve, interierët, multimedia dhe dizajnin grafik.

Java e Dizajnit Dubai 2019 është në pronësi dhe menaxhohet nga Grupi Art Dubai dhe mbahet nën patronazhin e Sheik Latifa Bint Mohammed Bin Rashid Al Maktoum, kryetar i Dubai Kulturës dhe Arteve Autoriteti.

Ndryshe, Java e Dizajnit Dubai 2019 organizohet në partneritet me Dubai Design District (d3) dhe mbështetur nga Audi Lindja e Mesme dhe Dubai Kultura./rtk