Doja të ngrija një shtëpizë, në mes të heshtjes në vetmi…

lamtumirë jane austen teodor fontan guxim

Doja të ngrija një shtëpizë,
në mes të heshtjes në vetmi.
Është një kodrinë e gjelbëruar…
Nuk do ta bëj aty.

Një tokë të mirë afër qytetit,
përbri xhadesë dhe mund ta gjej,
ku ka plot vila me lulishte,
por, as atje s’ e bëj.

Dhe tek laguna pak më tutje,
ku dallga ëmbël bregun rreh,
zambakët zbukurojnë ranishten…
Nuk, as atje s’e ngreh.

Ku heq një rrugë pa fund e krye,
mes një djerrine pa mbarim,
që egërsisht e rreh rrebeshi,
dhe juga me tërbim.

Një monopat nga venë e kthehen,
plot udhëtarë që ujë kërkojnë,
nga vijnë kalorës të uritur,
që vuajnë e rënkojnë.

Atje do ngrë shtëpizën time,
do bëj një çezëm në oborr,
me zjarr përherë në vatër ndezur,
me derën çelur në çdo orë.

Shqipëroi: Arqile Garo

LEXO EDHE: STAVROS STAVROPOULOS: GJITHMONË E KAM DASHUR…