Krimet e komunizmit: Dogjën fëmijën 2-vjeç për të vrarë të arratisurin

Për të vrarë me çdo kusht një të arratisur për motive politike, komunistët nuk ndaleshin nga asgjë. Rasti e tregoi kur në fillim të vitit 1953 rrethuan një shtëpi në Veri për të vrarë Zef Nikollë Markun.

Për të arritur qëllimin, përdorën formën e djegies së shtëpisë. Nuk pyeten se në shtëpi kishte fëmijë. Dhe me krenari e tregonin se në shtëpi dogjën dhe një fëmijë të vogël, ndërsa nga ana e tyre nuk pati asnjë dëm.

Njoftimi i dhënë më datën 15.1.1953, kishte këtë përmbajtje:

“Më 10.1.1953, forcat tona në katundin e vjetër të rrethit Rrëshen vranë kriminelin Zef Nikollë Marku, i arratisur në vitin 1951. Në përpjekje u dogj shtëpia e Preng Llesh Ndrecës ku mbeti i vdekur dhe mbesa e tij në moshën 2 vjeçare. Nga ana jonë, asnjë dëm”.

Kjo e dhënë gjendet në komunikatën ditore të Ministrisë së Punëve të Brendshme të regjimit komunist./kujto.al