Kur gjen shpirtin binjak e di që ai është njeriu yt, vetëm i yti …

Foto ilustrim

Kur gjen shpirtin binjak:

Federica Bosco

Kur gjen shpirtin binjak, ndjen brenda vetes një ndjenjë paqe dhe mirëqenie… dhe ke përshtypjen se më në fund arrite në shtëpi.

Të duket sikur atë person e ke njohur gjithnjë, ndoshta edhe në një jetë tjetër, dhe ti e kupton se para tij nuk kishte asgjë, vetëm pritje, pritje, pritje e gjatë për ta gjetur.

Dhe pasi jeni takuar, mund të mos e shohësh atë për një vit dhe kjo nuk do të ndryshonte asgjë mes jush. E di që mund t’i besosh plotësisht.

Madje edhe pa unazë dhe pa martesë; e di që ai është njeriu yt, vetëm i yti … përgjithmonë …

ObserverKult

——————————-

Lexo edhe:

ELIZABETH GILBERT: A DUHET TË JETONI PËRGJITHMONË ME SHPIRTIN BINJAK?

Nga Elizabeth Gilbert

Njerëzit mendojnë se shpirti binjak është përshtatja juaj perfekte dhe këtë e duan të gjithë. Por një shpirt binjak i vërtetë është një pasqyrë, Personi që ju tregon gjithçka që ju pengon. Personi që ju bën të vëndshëm për ndryshime në jetën tuaj.

Një shpirt binjak i vërtetë është ndoshta personi më i rëndësishëm që do të takoni ndonjëherë, sepse ata rrënojnë muret tuaja dhe ju bëjnë të zgjoheni. Por të jetosh përgjithmonë me një shpirt binjak? Jo. Shumë e dhimbshme. Shpirtrat binjakë, ata vijnë në jetën tuaj vetëm për t’ju zbuluar një shtresë tjetër të vetvetes dhe më pas largohen.

Qëllimi i një shpirti binjak është t’ju shkundë, të copëtojë pak egon tuaj, t’ju tregojë pengesat dhe varësitë tuaja, t’ju thyejë zemrën në mënyrë që të hyjë një dritë e re, t’ju bëjë kaq të dëshpëruar dhe jashtë kontrollit, saqë duhet t’a transformoni jetën, pastaj ju prezantojnë me mësuesin tuaj shpirtëror…

ObserverKult

Lexo edhe:

PASQYRAT REFLEKTOJNË BRENDËSINË TONË…

Elizabeth Gilbert është autorja e “Ha, lutu, dashuro”, një kujtim i udhëtimit të saj pas një divorci emocionalisht tronditës. Libri kaloi tre vjet në listën më të shitur të New York Times. Gilbert vazhdoi të luhej nga Julia Roberts në filmin artistik. Megjithëse shumë e lexojnë “Ha, lutu, dashuro”, si një ilaç për çdo vështirësi emocionale që dikush ka nevojë për frymëzim për të kapërcyer, në Big Magic, Gilbert futet më zyrtarisht në zhanrin e vetë-ndihmës, pasi ajo inkurajon lexuesit të kuptojnë se si të jetojnë në formë më kreative.