Kur një dashuri mbaron, ne mbesim pa identitet!

Kur e humbim një dashuri…

Nga Umberto Galimberti

Në lojë nuk është aq shumë marrëdhënia sesa identiteti ynë; dashuria është një gjendje ku për kohën kur jemi të dashuruar, nuk e afirmojmë identitetin tonë, por e marrim nga njohja e tjetrit; dhe kur largohet tjetri, ne mbetemi pa identitet.

Por është faji ynë që jemi shkëputur nga vetja, që kemi bërë identitetin tonë të varet nga dashuria e tjetrit.

Dhe pastaj, pas mbarimit të një lidhjeje dashurore, prioritare nuk është të përpiqemi të rikuperojmë marrëdhënien e tjetrit, por të ribëjmë atë veten tonë, atë që i kishim besuar tjetrit, dashurisë, vlerësimit të tij ose të saj.

(Albert Vataj)

ObserverKult


albert vataj - vdekja e nje nene

Lexo edhe:

ALBERT VATAJ: HOMAZH PËR NËNAT: VDEKJA E NJË NËNE NUK ËSHTË SI ÇDO VDEKJE…

Homazh për nënat që ju blatuan amshimit

Vdekja e një nëne nuk është si çdo vdekje, si çdo mbarim i ditëve e shterrim i hapave, fikje e dritës së syve e këputjes së frymës.

Vdekja e një nëne është solemniteti më i trishtë i një dhimbje që kafshon plagën që çel humbja.

Tekstin e plotë mund ta lexoni KËTU:

ObserverKult