Udhëtim unik “nëpër trupin e njeriut…”

Muzeu Corpus

Muzeu CORPUS në Leiden të Holandës ofron një “udhëtim” unik nëpër trupin e njeriut duke kaluar përmes një ndërtese gjigante në formë të trupit të njeriut. Turneu dhe ekspozita shpjegon se si funksionojnë trupat tanë, si lidhen organet e ndryshme me njëri-tjetrin dhe çfarë mund të bëjmë për ta mbajtur atë të shëndetshëm.

Udhëtoni nëpër trupin e njeriut!

Në CORPUS do të përjetoni një ‘udhëtim spektakolar nëpër trupin e njeriut’ në 55 minuta. Bëni një “udhëtim” marramendës si një qelizë e kuqe e gjakut në Teatrin 5D të Zemrës, mësoni më shumë rreth procesit të frymëmarrjes, hidhuni në gjuhë, bëni një shëtitje nëpër vesh dhe habituni nga truri juaj, ndërsa mrekulloheni nga zgjuarsia e trupi yt.

CORPUS ndodhet në një ndërtesë transparente 35 metra të lartë me konturet e trupit të njeriut. Ky muze unik shpjegon se si funksionojnë trupat tanë.


Si funksionon zemra? Çfarë bëjnë qelizat e kuqe të gjakut? Çfarë ndodh kur teshtini? Në një udhëtim nga koka te këmbët do të zbuloni përgjigjet e mijëra pyetjeve rreth trupit të njeriut.

CORPUS përdor teknikat më të fundit për t’ju bërë të kuptoni se si funksionon trupi i njeriut. Tingujt, efektet 5D dhe kopjet gjigante krijojnë iluzionin e udhëtimit nëpër një trup aktual.

Muzeu Corpus


CORPUS ka të bëjë me edukimin, jetesën e shëndetshme, ushqimin e shëndetshëm dhe shumë ushtrime.

Çdo muaj ka një event live në sallën e hyrjes së CORPUS mbi një temë që lidhet me trupin e njeriut. Shkencëtarët dhe mjekët ju çojnë në botën e tyre dhe ju mund të merrni pjesë në testet dhe eksperimentet e tyre. Më shumë informacione dhe video do të pasojnë së shpejti.

Pas ‘udhëtimit’, mund të mësoni edhe më shumë për trupin tuaj në ‘CORPUS im’, seksioni interaktiv. Këtu do të gjeni ekspozita dhe lojëra speciale me një mori informacionesh shtesë për trupin e njeriut. Ju gjithashtu mund të bëni një gjueti pastrues argëtuese dhe edukative atje.

Muzeu CORPUS

Përgatiti: ObserverKult

Lexo edhe:

FOTO: UNË MUND T’ECI SI BRESHKË, POR KURRË S’KTHEHEM PRAPA!