Ky punim artistik u krijua thjesht e vetëm duke ecur në borë

Në periferi të kryeqytetit finlandez, një fushë golfi e mbuluar me borë është shndërruar në një vepër artistike.

Konsulenti i IT, Janne Pykko, krijoi modelin e harqeve të ndërthurura në mënyrë dixhitale.
Ai më pas rekrutoi këpucë dëbore nga një grup në Facebook për të sjellë në jetë modelin.

Snowshoeing është një lloj ecjeje që bëhet në dëborë të thellë.

Mendohet se është shpikur në Azinë Qendrore nga tregtarët e leshit dhe të tjerë njerëz të varur nga lëvizja në dëborë të thellë.

Këpucët e dëborës vishen për të balancuar peshën e një personi në një zonë më të madhe dhe për të siguruar qëndrueshmëri.

Grupit të vullnetarëve iu deshën 3 orë për të krijuar veprën artistike.
Ata ndoqën një hartë të shtypur dhe përdorën litarë për të gjetur gjurmët në dëborë.

Mijëra gjurmë: Ky punim artistik u krijua thjesht e vetëm duke
Mijëra gjurmë: Ky punim artistik u krijua thjesht e vetëm duke
Mijëra gjurmë: Ky punim artistik u krijua thjesht e vetëm duke

Dizajni është një mandala, një konfigurim gjeometrik i simboleve të mbajtura si të shenjta në traditat budiste dhe hindu.

Me përmasa 160 metra të gjerë, vizatimi i borës besohet të jetë më i madhi i krijuar ndonjëherë në vendin nordik.

“Unë mendoj se do të kthehem në kompjuterin tim, do të projektoj diçka ndryshe…

Pak më të vogël ndoshta, dhe për shkak se njerëzit janë kaq entuziastë për ta bërë këtë përsëri.
Mendoj se do të ketë vizatime të reja dëbore në javët e afërta,” u shpreh Janne./ ObserverKult