Leonard Cohen: Atë ditë

leonard cohen stili

Nga Leonard Cohen

Disa njerëz thonë
Kjo është ajo që meritojmë
Për shkak të mëkateve ndaj Zotit
Për shkak të krimeve në botë
S’di se ç’të them
Jam në thikë e në pikë
Që nga ajo ditë
Kur e shituan Nju-Jorkun
Disa njerëz thonë
Se urrejnë qysh moti
Gratë tona pa ferexhe
Robërit tanë dhe arin tonë
S’di se ç’të them
Jam në thikë e në pikë
Ama përgjigjmu
Nuk do të padis
A u tërbove
A raportove
Atë ditë
Atë ditë
Kur e shituan Nju-Jorkun.

Përktheu: Fadil Bajra

ObserverKult


leonard cohen stili

Lexo edhe:

LEONARD COHEN: KA KALUAR DO KOHË

Poezi nga Leonard Cohen

Ka kaluar do kohë
që kur hoqa parfumin e një gruaje
nga lëkura ime
e kujtoj sonte sa i këndshëm më dukej
dhe sonte nuk kam harruar asgjë
nga ajo se sa pak rëndësi ka për mua

Poezinë e plotë mund ta lexoni KËTU:
—-

leonard cohen stili

LEONARD COHEN: ÇFARË PO BËJ KËTU

Poezi nga Leonard Cohen

Nuk e di nëse ka gënjyer bota
Unë kam gënjyer
Nuk e di nëse bota ka komplotuar/konspiruar kundër dashurisë
Unë kam konspiruar kundër dashurisë
Atmosfera e torturës s’është ngushëllim
Unë kam torturuar
Bile pa rejën e eksplodimit nuklear
ende do të kishe urrejtur
Dëgjo
Do të kisha bërë të njëjtat gjëra
Bile edhe po të mos kishte vdekje
Nuk do të mbahesha si pijanik
nën trokitjet e fakteve
Unë refuzoj alibin e përgjithshëm

Poezinë e plotë mund ta lexoni KËTU:

ObserverKult