Letra prekëse e gjetur në xhepin e ushtarit të vdekur: Kur lufta të mbarojë, ne do të martohemi…

Letra e gjetur në xhepin e një ushtari të vrarë më 1939:

“Kur lufta të mbarojë, ne do të martohemi dhe toka do të rrisë lule si ti, dhe barku yt do të mbajë vajzën më të bukur në univers”.

*Burimi: Fotografitë që kanë bërë historinë

ObserverKult


Lexo edhe:

24 FOTOGRAFITË QË TË RRËQETHIN… JA HISTORITË TRONDITËSE QË FSHIHEN PAS TYRE

Disa nga fotografitë më të famshme të të gjitha kohërave janë ngulitur në memorien tonë edhe nëse shpesh mund të mos e dimë historinë që fshihet pas tyre.

Historia moderne është e mbushur me fotografitë e famshme si këto. Imazhe që na flasin të gjithëve në mënyra që ndonjëherë mezi mund t’i artikulojmë.

Ato shpesh duket sikur flasin për vetë natyrën tonë – sa larg jemi në gjendje të shkojmë, si për mirë ashtu edhe për keq.

Le t’i hedhim një sy disa prej gjurmëve tona në histori:

Fotografia e parë në histori (1827)

Kjo është fotografia e parë e realizuar ndonjëherë. Shkencëtari Nicéphore Niépce (1765-1833) u magjeps nga përparimet e asaj kohë në litografi dhe arriti të vendoste pllaka të lëmuara kallaji të veshura me një kimikat të ndjeshëm ndaj dritës të quajtur ‘Bitum Judea’ brenda një kamera obscura…

Tekstin e plotë e gjeni KËTU


Lexo edhe:

LETRA EMOCIONALE E GRUAS SË VJETËR QË JETONTE NË AZIL PËR INFERMIEREN