Lucio Dalla: 4 mars 1943 (teksti dhe kënga)

Nga Lucio Dalla

Thonë që ishte burrë i pashëm
Dhe vinte nga deti
Një gjuhë tjetër fliste
Por të dashuronte dinte ama.
Në zabel ai fjeti me timë më
Ora më e bukur, para se ta vrisnin.

Kështu ajo mbeti fillikat
Në odën buzë portit
Me të vetmin fund
Çdo ditë e duke iu shkurtuar.
Duke mos i ditur burrit te huaj
as emrin as prej nga vinte
Si një dhuratë dashurie ajo zgjodhi të më presë

Gjashtëmbëdhjetë vjeç mbushte nëna
Dhe këngët e tavernës përnatë m’i nanuriste
Me sytë nga deti dhe fëminë në gji
Bënte gruan sa mundej.

Për hir të lojës apo të kujtimit të Dashurisë
Emri që mbaj i blatohet Perëndisë.
Edhe tani që pi verë dhe luaj me letra
Njerëzit e portit ende më thërrasin Jezusi fëmijë.

Përktheu: Arti Lushi

Këngën mund ta dëgjoni duke klikuar KËTU

ObserverKult

=================

Lexo edhe:

PYETËSORI I PRUSTIT/ ARTI LUSHI: PËRPIQEM TË NXJERR MË TË MIRËN TE ÇDOKUSH!