Mamaja ime ishte mësuese, s’përdorte laps të kuq…

mamaja ime

Mamaja ime ishte mësuese. E kujtoj kur mbrëmjeve mbas bukës vendoste në të njëjtën tavolinë ku pak më parë ishin shtruar pjatat detyrat e nxënësve që do korrigjonte.

Nuk përdorte stilolaps të kuq për të vënë në dukje gabimet, por i nënvizonte me një jeshile të butë, si gjethet e para të pranverës.

Një nga këto mbrëmje, kur nuk kisha gjumë dhe po i rrija në krah e po lexoja librin Topolino, e pyeta pse përdorte atë ngjyrë dhe jo të kuqen që përdornin të gjithë mësuesit e tjerë.

M’u përgjigj pa ngritur kokën nga letrat që po lexonte:

– Në gjërat e të tjerëve duhet të hysh në majë të gishtave, sidomos kur ke detyrë t’i korrigjosh gabimet, e kuqja është një ulërimë, është diçka që nuk mund ta debatosh. Sikur të thotë: “Ti ke gabuar!” duke të tundur gishtin para syve.

Jeshilja është dashamirëse si një bimë që rritet dhe per t’ia arritur kësaj ka nevojë për mbështetje; jeshilja nuk shkatërron.. ajo mbështet.

Nga Martina Maggio

Përgatiti: Brizida Gjikondi

ObserverKult

_____________________

Lexo edhe:

DASHURIA…KUR PLAGËT E RIKTHEJNË TRISHTIMIN!

Ka momente në jetë kur ndihesh i vetmuar, i braktisur, i trishtuar… ah dashuria…

Gjen veten duke parë mavijosjet në zemër dhe plagët e shpirtit: ato plagë janë aty dhe nuk do të ikin më.
Janë ravijëzuar në trup, si harta dhimbjesh. Nuk i shlyen dot. Të zënë sytë, s’i largon. S’i harron asesi… Nis e mendon ku gabove. Kur ndodhi që humbe vëmendjen në dashuri?
Pse vendosëm të japësh, pa marrë asgjë në këmbim?
E di se dashuria në të gjitha format e saj është shkëmbim dhe reciprocitet…
Ti si e harrove këtë?
E kujtove ndonjëherë. Përse nuk të shkoi asnjëherë mendja?
Ku të iku truri? Ai tru i shkretë…

Kur shtiresh se gjithçka është në rregull

Por ja që i mbylle sytë duke përplasur çdo…

Shkrimin e plotë e gjeni KËTU.

ObserverKult