Martina, gruaja që mban gjallë traditën e veshjeve mirditore (video)

Në Rrëshen të gjithë e njohin nënë Martinën dhe veshjet tradicionale të zonës që krijohen nga duart e saj.
Prej shumë viteshm vajzat e reja por edhe djemtë nuk i përdorin më këto tesha gjatë jetës së tyre të përditshme, por kjo nuk e ka ndalur Martina Tuçin që të heqë dorë nga pasioni i saj i hershëm, veshjet tradicionale mirditore.