Mbahen “Ditët e Kulturës Shqiptare” në Kroaci

Ambasadori i Shqipërisë në Kroaci, Riza Poda ka marrë pjesë në aktivitetin “Ditët e Kulturës Shqiptare” i organizuar nga Bashkësia Shqiptare dhe Këshilli i Pakicës Kombëtare Shqiptare të Karlovacit.

Ambasadori i Republikës së Shqipërisë, Riza Poda përshëndeti takimin, ndërsa vendosi theksin te forcimi i bashkëpunimit kulturor mes popujve.

“Nisma dhe organizime të tilla kulturore ndikojnë pozitivisht në mënyrë të dukshme jo vetëm në rritjen e ndërgjegjes kombëtare dhe forcimit të bashkëpunimit kulturor me popullin kroat, por në mënyrë të veçantë edhe në transmetimin e frymës së kulturës e traditave shqiptare sidomos tek brezi i ri”, tha ai./atsh