Më 13 qershor nisin “Takimet letrare Azem Shkreli”, ja kush janë finalistët

Festivali i 19-të Ndërkombëtar i Poezisë “Takimet Ndërkombëtare Letrare Azem Shkreli 2021” do të mbahet më 13 dhe 14 qershor në Pejë.

Finalistët për poezinë më të mirë janë:

Abdullah Zeneli
Adelina Pali
Ajne Ibërhysaj
Albana Zirka
Alma Zenellari
Angjelina Marku
Anila Kananasi Karapidou
Anila Kodra Kotroci
Anton Marku
Arjan Kallco
Asja Mulgeci
Bajramali Selimi
Bukurie Bucpapaj
Dan Ibrahimi
Klejda Plangarica
Lulëzime Malaj
Luljeta Bushi
Manjola Brahaj
Maxhun Osmanaj
Mëhill Velaj
Mirela Papuciu
Naxhie Kastrati
Nezi Plaku Velaj
Nurie Emrullai
Ramë Oraca
Rejsi Mece
Riza Dreshaj
Rozafa Shpuza
Sejdi Berisha
Violeta Kadriu
Vladimir Muca
Vlora Konushevci
Vlora Rexha
Zamira Korance

POETËT NDËRKOMBËTAR PJESËMARRËS NË FESTIVALIN E POEZISË
1 Edita I. Dautović O, GODINE, BOLNE Podgoric – Mali i Zi
2 Catherine Graham What Birds They Were Toronto
3 Chen Hsiu-chen Falling trees Taiwan
4 EDIN SMAILOVIĆ NEIZVJESNOST Bijelo Polje- Mali i Zi
5 “Dr. Mag. phil. Kurt Gostentschnigg” Thirrja e Shpirtit Graz – Austri
6 MESUT ŞENOL OUT OF ORDINARY Ankara- Turqi
7 Mirsada Bibić Šabotić PRIGRLI TIŠINU, ČOVJEČE! Rozhaj- Mali i Zi
8 OSMAN ÖZTÜRK Turqi
9 Polly Munkanova Sun, sun, sun Bulgari
10 SHENG Xue The black sun, calmly Kanada11 Marina Pratrci – Itali,

Promovimi i Librave:

1 Avni Spahiu Misioni I parë
2 Sanela Begović- Sara Babri Jaka si najljepša- Ti je më i bukuri
3 Gazmend Rizaj Monografia Pejë- anglisht
4 Catherine Graham Aether on out ofbody lyric
5 Bukurie Buçpapaj Bëhu djell i shpirtit tim
6 Rozafa Shpuza Nana i qindiste kryq dimnat

ObserverKult