Mendja nuk është një enë që duhet mbushur, por një zjarr që duhet mbajtur ndezur

ObserverKult ua sjell disa thënie nga autorë të ndryshëm:

“Mendja nuk është një enë që duhet mbushur, por një zjarr që duhet mbajtur ndezur.” – Plutarku

“Ti mund të jesh i varfër, këpucët mund t’i kesh të shqyera, por mendja jote është një pallat mbretëror.”
Frank McCourt

“Një mendje e mirë dhe një zemër e mirë janë gjithmonë kombinim i mrekullueshëm.
Por kur i shton kësaj një gjuhë apo penë të mençur, atëherë ke diçka shumë speciale.” – Nelson Mandela

“Inteligjenca është aftësia për t’iu përshtatur ndryshimit.”
Stephen Hawking

“Talenti fiton ndeshjet, por loja në ekip dhe inteligjenca fiton kampionatet.”
Michael Jordan

“Kur gjejmë dikë që është i guximshëm, argëtues, inteligjent dhe i dashur, duhet të falënderojmë Universin.”
Maya Angelou

“Inteligjencë plus karakter – ky është objektivi i arsimit të vërtetë.”
Martin Luther King Jr

ObserverKult


Lexo edhe:

MOS U NGUT TË ZËSH MIQ, POR, KUR T’I ZËSH, MOS I BRAKTIS!