Myslim Lela: 30 ditë e Ramazanit, as kom hongër as kom pie…(teksti dhe video)

Ju ftojmë ta dëgjoni këngën 30 ditë e Ramazanit kënduar nga Myslim Lela.

Ka motmot e disa muje,
kemi pas’ nji miqsi të rone,
tashti do t’ja them gjithkuje,
vet m’ke ikë e më ke lone.

O sillu-sillu botë e vjetër,
se t’ka beku perenia,
zoti asht nji e nuk ka tjetër
e beson gjithë njerëzia. A man mend kur ishim fmie,
e lujshim me arra bashke,
unë me grushta t’i hudhsha n’gjie,
ti ke hongër moj, sa ke dashte.

O 30 ditë e Ramazanit,
as kom hongër, as kom pie,
kur t’vjen dita e Bajramit,
bashkë me lalën
do shkojmë n’Xhamie.

ObserverKult

Kliko edhe:

LUTFI DERVISHI: EDHE DJAJTË SHTROJNË IFTAR!

lutfi dervishi milioner ramazanit

Agjërimi ndërpritet në mbrëmje me iftarin. Iftari është një ngjarje festive kur ndahet me miq dhe familjarë.

Pyetja është çfarë i bën bashkë në një tavolinë njerëzit që besojnë në Zot me ata që për Zot njohin vetëm pushtetin/paranë?

Çfarë kuptimi ka një iftar kur politikania/ministria shkruan në facebook: “Këtë herë në iftarin e shtruar në respekt të besimtarëve të ZAZ 3, 4, 5,”?

Të paktën ky është një deklarim i sinqertë. Por më kulmi i hipokrizisë është kur dëgjon fjalime të bukura nga ata që urinë e provojnë  vetëm kur është fjala për pushtet?!

Dhe në këto raste të kujtohet proverbi: gjuha është për të fshehur mendimet!

Pse nuk lënë rast politikanët për të shkuar në xhami/teqe/kishë? Përgjigjen e jep historia e rinisë së një intelektuali par excellence:

“Babai im me pyeti një ditë, kur isha mjaft i ri: A e di ti përse shkojnë njerëzit në kishë? Unë iu përgjigja: për të bërë shërbesat fetare.

– Jo, më tha babai, ata shkojnë për me pa dhe me u pa!”

Tekstin e plotë e gjeni KETU

ObserverKult