Nga i madhi Jeronim De Rada lexojeni të bukurën: “Luleve që i tund era”

jeronim de rada

Jeronim De Rada: Luleve që valvit era

Fryu era e maleve
dhe rrëzoi hijen e lisit:
gjaku im mbetet lumit t’Vodhit!
Ushtarë, m’hapni shtatoren
që të shoh edhe një herë
Shkodrën dhe time motër
te dritarja përkundruall.
Më atje nuk do të zgjohem
Luleve që valvit era,
posi valë që s’kanë mbarim
Do të mblidhen shokët mbrëmjes
brenda vatrash në atdhe:
Unë i lë si ëndërzë.

*Kënga (kangjeli) XXX te Këngët e Milosaos

ObserverKult

Lexo edhe:

JERONIM DE RADA, IDEOLOGU I RILINDJES KOMBËTARE

ÇFARË KISHTE THËNË JERONIM DE RADA PËR GJUHËN SHQIPE?