Këto vende “inspiruese” gjenden vetëm në SHBA (Foto)

Edhe pse Shtetet e Bashkuara kanë një histori relativisht të re në krahasim me vende si Kina dhe Anglia, këtu nuk mungojnë vendet historike.

Nga destinacionet e shumta për t’u vizituar, nëse jeni adhurues i historisë ose jeni përgjithësisht të interesuar të vizitoni monumentet historike, në vijim ju sjellim disa nga to që janë edhe inspiruese.

Këto vende, të krijuara nga njeriu dhe jo vetëm, janë të ruajtura mirë për të edukuar spektatorët për disa monumente historike dhe njerëz të shquar.

Statuja e Lirisë, Nju Jork

Statue of Liberty

Mali Rushmore, Dakota Jugore

Mount Rushmore

Instituti Smithsonian, Washington

Smithsonian Institute

Muzeu Memorial 9/11, Nju Jork

9/11 Memorial Museum

Cape Code, Massatchusetts

Cape Code

Kambana e Lirisë, Pennsylvania

Liberty Bell

Qendra e Hapësirës, Houston

Space Centre

The Old North Church, Boston

The Old North Church

Washinton Monument, Washington DC

Washinton Monument

U.S Capitol, Washington DC

U.S Capitol Building

ObserverKult

Lexo edhe:

———————————-

FOTOGRAFI QË TË RRËQETH: FËMIJA JETIM GËZOHET PËR KËPUCËT E REJA

“Fëmija që i lumturohet këpucëve të reja”, është një foto legjendare, e cila ka udhëtuar në kohë për të na gërvishtur cipën e hollë të kujtimeve, të asaj të shkuare, që i gëzoheshim diçkaje më një forcë shpërthyese përjetimi, e tillë sa mbetet ende sot gjurmë drite në kujtesën e viteve.

Fotoja, “Fëmija që i lumturohet këpucëve të reja”, evokon periudhën pasluftës së Dytë Botërore, kur austriaku 6-vjeçar, Hans Werfel jetonte në një jetimore. Foto është realizuar nga Gerald Waller, dhe publikuar në revistën LIFE më 30 dhjetor 1946 (faqe 22).

Pothuajse pesë vjet më vonë, më 24 shtator 1951 (faqe 180), e njëjta fotografi u rishfaq në LIFE falë një lexuesi, i cili i shkruan revistës se ky është Werfel, një jetim austriak 6-vjeçar, duke përqafuar një palë këpucë të reja dhuruar nga misionarët e Kryqit të Kuq Amerikan, veprimtaria e së cilës shtrihej në një pjesë të konsiderueshme të vendeve të goditura nga Lufta e Dytë Botërore.

TEKSTIN E PLOTË MUND TA GJENI KËTU