Shekspiri: Duaj vajzë, duaj marrëzisht…

ObserverKult ua sjell disa thënie të autorëve të ndryshëm për dashurinë:

Dashuria është i vetmi pasion që nuk duron as të kaluarën, as të ardhmen./Balzaku

Dashuria lind, jeton dhe vdes në sy./Shekspiri

Çdo dashuri kalon, kurse mosmarrëveshjet mbesin përgjithmonë./Dostojevski

Dëshira dhe dashuria janë krahë për vepra të mëdha./Gëte

Nuk dua të më shpëtosh e as të të shpëtoj, dua të më duash e të të dua./Giuila Carcasi

I frikohemi vetëm atij që e duam./Tolstoi

Duaj vajzë, duaj marrëzisht,dhe nëse të thonë që dashuria është mëkat, duaje mëkatin dhe do jesh e pafajshme./ Shekspiri

Dashuria është pëlhurë që thuri natyra, e fantazia e zbukuroi me qëndisje./Volteri

Ta kërkosh me arsye rrugën tek dashuria, është njësoj si të kërkosh diellin me qiri./Rumi

Dashuria e parë është shumë e madhe dhe njëkohësisht shumë e vogël./ Viktor Hygo

Dashuria është sëmundje e rëndë e shpirtit./Platoni

ObserverKult