Pamjet nga Tirana e 1939-ës, prisheshin ndërtesa për rrugët

Këto pamje të rralla vijnë nga Tirana e vitit 1939. Fotot janë realizuar nga fotografi gjerman Richard Busch-Zantner, i cili ka udhëtuar në Shqipëri pas push timit italian.

Njëra prej tyre tregon prishjen e ndërtesave për të ndërtuar rrugë të reja.

Fotografi gjerman realizoi një seri fotosh të veçantë dhe mjaft interesante.

Këto fotografi të rralla janë mbledhur dhe më pas publikuar nga studiuesi Robert Elsie.

—————–

LEXO EDHE:

Pamje të rralla nga Tirana e vitit 1955

ObserverKult