Placido Domingo nuk do të performojë në ngjarjet kulturore para Olimpiadës

Komiteti organizativ i Lojërave Olimpike në Tokio tha të premten se legjenda e operës Placido Domingo ka thënë se ai nuk do të performojë në ngjarje kulturore para Olimpiadës në Japoni.

Komiteti tha në një deklaratë se Domingo ka vendosur të mos performojë në një ngjarje të planifikuar për në prill që kishte për qëllim të bashkonte operën dhe teatrin tradicional japonez Kabuki dhe zyrtarët e pranuan vendimin e tij, njofton Klan Kosova.

Associated Press raportoi në gusht mbi akuza të shumta për ngacmim seksual kundër Domingos dekada më parë. Shumë gra akuzuan Domingon për përdorimin e fuqisë së tij për t’i bërë presion në marrëdhënie seksuale, përfshirë Operën e Los Anxhelosit, ku ai ishte drejtori i përgjithshëm për një kohë të gjatë.

Shtëpitë e operës në SHBA-së anuluan paraqitjen e Domingos pas akuzave.

Domingo i ka quajtur akuzat “thellësisht shqetësuese” dhe “të pasakta”, duke thënë se ai besonte se të gjitha marrëdhëniet e tij ishin të mirëseardhura dhe konsensuale.

Ngjarja e prillit e planifikuar nga organizatorët e Tokios ishte që të paraqitej edhe aktori Ebizo Ichikaëa si pjesë e Festivalit të tij Nippon për të promovuar kulturën dhe diversitetin japonez.