Plazhi i kuq, një kryevepër e natyrës (Foto)

Plazhi i kuq ndodhet rreth 30 km në juglindje të qytetit të Panjinit, në lagunat e deltës së lumit Liao, që është lumi kryesor i Mançurisë jugore.

Ky mjedis natyror është një vend unik, sepse në vjeshtë ai mbulon të gjithë gjerësinë e tij, rreth 3.500 hektarë, me një ngjyrë të kuqe intensive.

Pse kjo ngjyrë?

Arsyeja për këtë ngjyrë karakteristike është një algë detare e pranishëm në plazh, sargadilla detare. Këto alga dalin me një ngjyrë të gjelbër që kthehet rozë derisa të arrijë një të kuqe të thellë në muajin shtator. Në këtë vend, përveç algave të kuqe, ka më shumë se 236 lloje zogjsh. Për më tepër, ky rezervat natyror është një habitat i përsosur për zogjtë migrues që udhëtojnë midis Azisë dhe Australisë.

Është një vend strehimi për 236 lloje zogjsh, 30 prej të cilave janë specie të mbrojtura. Plazhi i kuq i Kinës, është pjesë e rezervatit natyror Hekou Shuangtai, i përbërë nga rreth 600.000 hektarë. Çdo lloj aktiviteti njerëzor, përfshirë plazhin, është i ndaluar.

Megjithatë, një zonë e vogël për turistët lejohet, sa për të shikuar bukuritë. Për këtë arsye, janë ndërtuar një varg vendesh druri që ju lejojnë të shijoni këtë mrekulli të natyrës.

ObserverKult


Lexo edhe:

“THE GUARDIAN”: KY ËSHTË PLAZHI MË I BUKUR I SHQIPËRISË

Prestigjiozja britanike, zbulon një listë me 40 vendet më të bukura, për ditët rrëzëllitëse të verës nëpër Evropë. Ku renditen denjësisht, Shqipëria dhe Mali i Zi.

Mes vendeve që përzgjedh “The Guardian”, për Shqipërinë – ku plazhi më i bukur, konsiderohet “Porto Palermo”. Ky plazh ndodhet në fshatin Qeparo, Vlorë, dhe shkruhet si më poshtë…

Tekstin e plotë e gjeni KËTU