“Poeti”, Avni Dalipi lexon poezinë e Xhevdet Bajrajt

Homazh poetik: Aktori Avni Dalipi lexon poezinë “Poeti” të Xhevdet Bajrajt, në kujtim të veprës së tij.

Ju ftojmë ta ndiqni:


Sa herë që binte në gjumë
poeti
një muzë
e lidhte kalin
para derës
dhe i hynte në ëndërr
zbathur
shkelte
si gratë kur e shkelin rrushin
për ta bërë verë

Një ditë prej ditësh
poeti vdiq në gjumë
muza mbeti e bllokuar në ëndërr
zbathur

E morën poetin dhe e varrosën
e mbollën në fushë
Pas një kohe
nga varri i tij
mbiu një hardhi rrushi
nga kokrrat si majat e gjinjve të saj
rridhte verë e bardhë
natyrisht
verë Rahoveci.