Prezantohen nobelisti Handke dhe poezitë e dashurisë nga Merini

Është nobelisti më i përfolur në trojet shqiptare kohët e fundit, Peter Handke, një penë e jashtëzakonshme vlerësuar nga Akademia Suedeze.

Me një nga përkthimet më të fundit të veprës së tij, kështu ka nisur prezantimi i veprave të shtëpisë botuese “Dituria” në kalanë e Tiranës, këtë pranverë që padiskutim mund të quhet e librave në kryeqytet.

Autorja e dashurisë dhe vargjeve plot jetë, Alda Merini ishte vepra e dytë që iu prezantua të rinjve të gjimnazit, poezinë e së cilës të rinjtë evropianë e kanë si himn të rrjeteve sociale apo dedikimeve.

Për shkak të ditës së Evropës, organizatorët kishin menduar të diskutonin me të rinjtë edhe për bulizmin dhe rolin e letërsisë për të ndryshuar shpeshherë edhe botën.

Por kjo ishte edhe dita e parë e takimeve letrare ku prezantohen veprat e Diturisë. Më 11 maj, (sot) në stendat e këtij panairi të vogël ju presin përkthyesit e Janis Ricos dhe Milan Kunderës.

LEXO EDHE: Nobelisti i polemikave, Peter Handke, në shqip me “Një brengë përtej ëndrrave”