Rabindranath Tagore: Eja ashtu si je

Poezi nga Rabindranath Tagore

Eja ashtu si je, mos humb kohë me tualet,
Nëse gërsheti t’është prishur, apo flokun s’e ke drejt,
Nëse kordelin në bel s’e ke lidhur, nuk ka dert,
Eja ashtu si je, mos humb kohë me tualet.

Eja mbi bar me hapa të shpejtë,
Nëse këmbët t’i njom vesa, nëse mbetesh pa sandale,
Nëse perlat të këputen nga gjerdani, mos ki dert.
Eja mbi bar me hapa të shpejtë.

A po i sheh retë duke u mbledhur në qiell?
Varg lejlekët fluturojnë lart dhe era shpejton mbi shkurre.
Kafshët të trembura nisen vrap në stane.
A po i sheh retë duke u mbledhur në qiell?

Ti kot ndez llambën për t’u stolisur; ajo dridhet dhe e fikë era.
E kush do ta vërejë se bloza qepallën s’ta ka prekur?
Se sytë i ke më të zi se retë e shiut?
Ti kot ndez llambën për t’u stolisur; ajo dridhet dhe e fikë era.

Eja ashtu si je, mos u vono me tualet
Nëse kurorën s’e ke thurur, s’ka dert?
Nëse zinxhirin e dorës s’e ke lidhur, ashtu lëre.
Është vonë; qielli u bë terr nga retë.
Eja ashtu si je, mos u vono me tualet.

Përktheu: Ag Apolloni

ObserverKult


Lexo edhe:

RABINDRANATH TAGORE: QËNDRO PARA SYVE TË MI

Qëndro para syve të mi,
le të ta përflakin këngët e mia vështrimin.
Qëndro mes yjeve të tu dhe dritës së tyre t’ua ndez adhurimin.
Toka mbetet në pritje
në qerpikun e udhës së botës;
Qëndro në këmbë mbi mantelin e gjelbër…

Poezinë e plotë e gjeni KËTU