Rikthehet U2 me një seri koncertesh virtuale në Youtube

Me anulimin e aktiviteteve të drejtpërdrejta për shkak të pandemisë, shumë artistë janë kthyer në transmetim përmes ekranit. Së fundmi është U2 me “U2: The Virtual Road”, që do t’u japë fansave katër koncerte historike të karrierës së tyre.

Koncertet do të transmetohen për herë të parë ekskluzivisht në kanalin YouTube të tyre, për 48 orë. Koncerti i parë fillon më 17 Mars me “U2 Go Home: Live From Slane Castle” të vitit 2001.

Bëhet fjalë për një shfaqje që shënon rikthimin e grupit në Kalanë legjendare Slane. Njëzet vjet pas live-it të tyre të parë në brigjet e lumit Boyne.

Dhe me një performancë ekskluzive në YouTube, Dermot Kennedy do të hapë koncertin me një performancë solo të regjistruar javën e kaluar jashtë Los Angeles.

Më 25 mars, adhuruesit do të shohin për të parë “U2: Live At Red Rocks”. Regjistruar në 5 qershor 1983 në Shtetet e Bashkuara, në Amfiteatrin Red Rocks në Colorado.

Një shfaqje historike që ndihmoi që U2 të bëhej një nga grupet më të mëdha live në botë. Dhe në këtë rast hapja e koncertit do të jetë një tjetër grup i nominuar nga Dublin Grammy, Fontaines D.C. Me një performancë të regjistruar vitin e kaluar në qytetin e tyre. Turneu PopMart pushtoi Mexico City në dhjetor 1997 me një shfaqje të paharrueshme në stadiumin Foro Sol. Më 1 prill, Carla Morrison do të hapë, vetëm në YouTube, ” Popmart: Live From Mexico City” me një performancë unike dhe të veçantë.

Është emocionuese të jesh përsëri në rrugë

Takimi i fundit i referohet shfaqjes së dhjetorit 2015, kur U2 u kthye në Paris më pak se një muaj pas sulmeve terroriste më 13 nëntor, për dy shfaqje të planifikuara. “iNNOCENCE + eXPERIENCE: Live in Paris”. Ishte koncerti i fundit i turneut, një mbrëmje e paharrueshme me shfaqjen drithëruese të ”People Have The Power” të Patti Smith. Më 10 prill, YouTube do të transmetojë shfaqjen për herë të parë dhe grupi francez Feu! Chatterton do të jetë mbështetës.

“Çdo shfaqje është e paharrueshme për ne, por këto katër në veçanti. Është emocionuese të jesh përsëri në rrugë. Të përqafosh, edhe pse virtualisht, të gjithë fansat tanë. Dhe është emocionuese të jesh së bashku në këto udhëtime me miq si Dermot Kennedy, Fontaines DC, Carla Morrison dhe Feu! Chatterton “, thonë Bono, The Edge, Adam dhe Larry.