Shpëtim Selmani: Ajo

shpëtim selmani - ajo

Poezia “Ajo” nga Shpëtim Selmani

Vjen dhe shtrihet
Pranë meje
E dorëzuar

Tërësisht e imja
Si mijëra herë
Tërësisht i saj

Në mes fragmenteve
Tona gjithë ajo pasiguri
Ai zemërim

Dhe përëri duke
Shpëtuar përmes
Organeve të njeri tjetrit

Në mes nesh
Gjithë ai ankth
Ato ulërima

Dhe përsëri
Duke e çarë gojën
E njeri tjetrit

Atë gojë të saj
Që mijëra herë
Më tha gjëra

Të papëlqyeshme
Gojën time që mijëra
Herë e beri të heshtur

Në mes nesh kaq fjalë
Të hedhura shkujdesshëm
Që shpërthenin në çast

Dhe përsëri duke u
Përpëlitur në krevat
Pa të kaluara

Pa frikë
Pa mëdyshje
Me gjithë atë egërsi

Unë ajo dhe bryan ferry
Duke lyer lëkurën e
Hënës

Me lëngun e luleshtrydheve
Të hershme
Pranverore.

ObserverKult

Lexo edhe:

SYRGJYNOSUN ANDËRR KAM PAMUN BABËN

Syrgjynosun andërr kam
pamun babën
n’livadh tue kthye vadën
te Lisi Kanjushës
me ja ndjellun kthimin

E nânën n’bahçe me kepë t’reja
rreth qafe si me kânë Mundamala
e traditës Hindu

Asht nji nga ditët historike
po me ndaljën e luftës nuk ndalet mjerimi
E parëndomtë âsht ajo ditë vuejtjesh
si kalendar datash të shlyeme

Gra e nâna dhe aty këtu naj burrë
Tue lyp trupa nëpër varreza masive naj shéj vaje me bâ taman

Zogjtë fluturojnë ngatrrueshëm
Krahëdjegun
të mbijetuemit kthehën tek trualli

(Disa nuk u kthyen kurrë
Edhe pse me vite e vite i kërkuen
Vorr me u bâ nishan)

Tek vorret e reja ndonji zbrazun mbet
Sall me emnin e t’vramit

Ndoj oxhak qindroi mbi të lejlek
i djegun si flamur i leckosun
dhe votra nxjerr tim…

Poezinë e plotë e gjeni KËTU