Si arriti Microsoft të ndërtoj pajisjen ‘The Frankenstein’ gjatë pandemisë

Kur Microsoft (MSFT) mbylli zyrat në Redmond, Washington në mars 2020 për shkak të pandemisë, ekipi i Surface rrëmbeu atë që mundi për zyrat e tyre në shtëpi.

Për një pjesë të vogël të inxhinierëve dhe stilistëve të produkteve, që përfshinin The Frankenstein, një prototip për një laptop të gjithanshëm. Dhe të transformueshëm i ndërtuar në bashkëpunim me Windows 11.

Pajisja misterioze kishte kaluar tashmë tre vjet në laboratorin e zhvillimit të Microsoft dhe ishte vendosur të dërgohej më 5 tetor 2021. Në të njëjtën ditë që Microsoft planifikoi të niste përditësimin e parë të madh të softuerit në gjashtë vjet.

Por Frankenstein nuk ishte aspak gati: Pjesët u regjistruan së bashku me një Surface Pro. Një pajisje laptop-në-tabletë dhe shfaqën sensorë të rinj. Një tastierë të përditësuar dhe tastierë në pjesën e poshtme.

Kishte nevojë për ndryshime në ekranin e kyçjes. Dhe sistemin e saj të përcjelljes së fytyrës, mes përditësimeve të tjera, transmeton ‘argjirolajm.net’.

Një vit e gjysmë më vonë, ajo pajisje e njohur tani si Surface Laptop Studio. Është produkti i fundit i Microsoft, i cili u zbulua gjatë një eventi virtual.

Microsoft pitxh është se pajisja prej 1,599 dollarë. Kur jeni në pozicionin e laptopit. Është një fletore standarde. Në modalitetin Faza, përdoruesit mund të tërheqin ekranin me prekje 14.4 inç përpara në një stacion dock. Të përshtatshëm për të luajtur lojëra ose transmetime televizive në një kënd. Mënyra e tij përfundimtare, Studio, e kthen kompjuterin në një kanavacë për vizatim. Skicim ose raste të tjera të përdorimit krijues. Karakteristikat e tij janë krijuar për të tërhequr zhvillues dhe krijues profesionistë.

Projektimi gjatë një pandemie

Në vend që të bashkëpunonte personalisht me kolegët gjatë ditëve të para të pandemisë, ekipi i Surface Laptop Studio tha CNN Business se ata do të lëshonin një nga disa prototipe të Frankenstein. Pas një kanalizimi të thellë, stafi i Microsoft (MSFT) do t’i sillte në shtëpitë e tyre për testim.

Pastaj erdhën sfidat. Përtej mungesave me zinxhirin e furnizimit, ekipi nuk ishte në gjendje të vizitonte fabrikën e tij në Kinë për të kontrolluar prodhimin.

Qëllimi i pajisjes Studio është të ndërthurë fuqinë e një kompjuteri desktop në shtëpi ose të punës me transportueshmërinë e një laptopi. Dhe disa nga pjesët më të mira të Studio Surface Laptop janë në detaje. Brezi i dytë Surface Slim Pen ruhet mirë nën tastierë, ngarkohet brenda dhe dridhet përmes majave të gishtërinjve kur është në përdorim, siç do të ndiheshit duke përdorur një laps të vërtetë. Përmbajtja optimizohet pak në varësi të cilës mënyrë po përdorni.

LEXO EDHE: Fotografi shqiptar tërheq vëmendjen e Microsoft-it