Të dashurosh do të thotë të dëshirosh të jesh pranë dikujt kur je larg, dhe akoma më pranë kur je pranë

ObserverKult ua sjell disa thënie nga autorë të ndryshëm:

Puna intelektuale e largon njeriun nga njerëzit e tjerë, ndërsa puna fizike e afron./ Franz Kafka

Të dashurosh do të thotë të dëshirosh të jesh pranë dikujt kur je larg, dhe akoma më pranë kur je pranë./ Vinícius de Moraes

Duke mos e ditur se sa afër është e vërteta, njerëzit e kërkojnë larg./ Hakuin Ekaku

Të duash punën që bën është gjëja më e përafërt me lumturinë./ Primo Levi

Fatmirësia dhe fatkeqësia janë aq afër njëra-tjetrës saqë nganjëherë merren për njëra-tjetrën./ Max Deauville

Njohja e një dobësie na afron me tjetrin më shumë se njohja e një virtyti./ Andrea G. Pinketts

Nganjëherë, ajo që ke kërkuar për gjithë jetën, ka qenë gjithnjë përbri teje, e s’e kuptuar./ Chris Pratt

E vërteta është një ideal të cilit mund t’i afrohemi, por që nuk mund ta arrijmë./ Bertrand Russell

Asgjë s’i afron njerëzit më shpejt se një mirëkuptim i trishtë e melankolik./ Milan Kundera

ObserverKult


libri dritëro agolli

Lexo edhe:

DRITËRO AGOLLI: KUR IKJA LARG DREJT TEJE VIJA…

Kur ikja larg drejt teje vija
kur vija afër ikja larg
për dreq më trembte largësia
dhe afërsia bëhej çark

As e kuptoja si të desha
një mjegull pus një çmenduri
si një poet që shkruan vjersha
dhe ndez një shkrepse dhe i bën hi

Poezinë e plotë mund ta lexoni KËTU:

ObserverKult